Bouchra Arbaoui PhD.

Ik ben de belichaming van wat ik je kan geven. Mijn leven was gedomineerd door een splitsing tussen geest en lichaam. Ik kon in beide zijn maar niet tegelijk. Aan de ene kant was er het spirituele deel van mij dat gedomineerd werd, tot mijn 33 ste, door het intellect en aan de andere kant was de aardse kant in mij die af en toe uit het onbewuste naar boven kwam als chaotisch, heftig emotioneel en ongedifferentieerd. 

Mijn ego had toen gekozen voor het intellect boven all en ik heb tot 2014 een academisch pad gelopen. Dat eindigde in 2014 met het behalen van een PhD in sociale wetenschappen aan de universiteit van Amsterdam. Mijn ziel en lichaam hebben een diep dal bereikt op dit pad en ik moest een depressie ondergaan tussen 2009 en 2012. Dit was een punt waar ik, misschien voor de eerste keer in mijn leven, mijn ziel toe gelaten heb om mij te leiden. Dit heeft geleid tot het stoppen met mijn academische carrière. Ik richtte me volledig op mijn lichaam en haar expressie. Ik leerde mijn ziel via mijn lichaam kennen. Er was niet één 'teaching' die mij de weg kon wijzen, ik moest door verschillende tradities mijn weg vinden.  De Japanse dans Butho, theater en stemwerk en daarna Jungiaans werk, ThetaHealing en somatic werk zijn de voornaamste tradities die mij hebben gevormd en begeleid. 

In 2019 heb ik de 3-jarige Jungiaanse opleiding afgerond aan de Jung Academie Nederland. Daarnaast ben ik gecertificeerd ThetaHealer (basis, advanced en dig deeper). Ook ben ik getraind in Somatic Voice and movement integration (VMI) voor 2 jaar en heb verschillende trainingen in energy healing workshops gevolgd. Ik volg nog steeds verschillende trainingen in energy en lichaamswerk om altijd in ontwikkeling te blijven en op de hoogte te zijn van verschillende nieuwe inzichten op dit snel veranderende gebied. 

Al mijn ervaringen met de de ziel en lichaam komen samen in mijn healing sessies. Ik bied je een unieke benadering voor healing waar de kern is het "own-en" van waar je nu bent in je lichaam om ruimte te laten ontstaan voor waar je ziel naartoe wil. Zodat je in actie kunt komen en je verantwoordelijkheid kunt dragen. Van aanraking en stilte naar beweging, en tenslotte naar een zuivere taal en communicatie en creatie met en vanuit de ziel-lichaam.

De eeuwige spiraal die van de aarde van je lichaam begint, naar de hemel toe reikt en terugkomt om weer als nieuw te begingen.